Print Friendly, PDF & Email

Personvern blir stadig viktigere i det digitale samfunnet. I denne episoden av podcasten vil du lære mye om praktiske personvernspørsmål på jobben. Vi snakker om blant annet:

  • Når kan arbeidsgiver lese de ansattes e-post?
  • Er det greit å Google søkerne ved en ansettelsesprosess?
  • Hvilke regler gjelder for behandling av personopplysninger ved interne granskninger?
  • Hvilke rettigheter har ansatte til innsyn i personopplysninger?
  • Kan arbeidsgiver bruke data fra GPS til – kontrolltiltak i bedriften?
  • Hva må arbeidsgivere tenke på ved innføring av ny teknologi?
  • Hvor finner vi reglene for personopplysninger på arbeidsplassen?

Juss-eksperten som er gjest i studio denne gang er Cecilie Rønnevik.

NB: Da episoden ble spilt inn arbeidet Rønnevik i DLA Piper. Hun har fra 1. august 2016 begynt som advokatfullmektig i Simonsen Vogt Wiik.

 

Viktige regler om personvern

Den sentrale loven på området er Personopplysningsloven (klikk lenken for å finne hele loven på lovdata)

Mange viktige regler om personvern, blant annet om innsyn i e-post, finner du også i personopplysningsforskriften.

 


Slik hører du podcasten:

Alternativ 1: Klikk på play på spilleren under:


2. Lytt til Juridisk ABC på iTunes

Klikk her: Juridisk ABC på iTunes –


3. Finn podcasten på Overcast (klikk lenke)


4. Las ned via Stitcher

Klikk her for å finne podcasten på STITCHER

 

Advokat Eivind Arntsen er redaktør for nettsiden Juridisk ABC, og leder podcasten med samme navn, Advokat Arntsen arbeider innen de sentrale privatrettslige rettsområdene. Han har spesialkompetanse på arbeidsrett og opphavsrettslige spørsmål og generell tvisteløsning. Arntsen har allsidig erfaring fra advokatvirksomhet, og er i dag partner i DALAN Advokatfirma i Oslo.

Advokat Eivind Arntsen – who has written posts on JuridiskABC –.


 

Tags: , ,