Print Friendly, PDF & Email

Midlertidige ansettelsesforhold er et unntak fra hovedregelen om at alle ansettelser skal være faste. Advokat Nicolay Skarning har skrevet bok om midlertidige ansettelser, og forklarer hovedinnholdet i reglene i denne episoden av Juridisk ABC podcast.

Hovedreglen i arbeidsmiljøloven er at alle ansettelsesforhold skal være faste. Samtidig har 1 av 10 arbeidstakere en midlertidig ansettelse. I denne podcasten ser vi nærmere på bruken av midlertidige ansettelser. Dagens ekspert er Nicolay Skarning i Kvale advokatfirma, som også har skrevet bok om temaet.

 

midlertidige-ansettelserNicolay Skarning er spesialist på arbeidsrett og leder Kvale Advokatfirmas arbeidsrettsgruppe. Han fikk møterett for Høyesterett i 2004 etter to arbeidsrettslige saker. Nicolay har skrevet flere bøker og faglige artikler med hovedvekt på arbeidsrett og prosedyre.

Nicolay har vært dommerfullmektig i både Larvik og Oslo tingrett og leder av Dommerfullmektiggruppen i Norges Juristforbund. Han har lang erfaring fra NHOs arbeidsrettsavdeling og som secondee ved den britiske arbeidsgiverforeningen CBI.

Nicolay Skarning kan nås på

ns@kvale.no
Telefon: 22 47 97 94

 

Boken «sykefravær» kan kjøpes i forlagets nettbokhandel (klikk her).

Advokat Eivind Arntsen er redaktør for nettsiden Juridisk ABC, og leder podcasten med samme navn, Advokat Arntsen arbeider innen de sentrale privatrettslige rettsområdene. Han har spesialkompetanse på arbeidsrett og opphavsrettslige spørsmål og generell tvisteløsning. Arntsen har allsidig erfaring fra advokatvirksomhet, og er i dag partner i Varder Advokatfirma i Oslo. Han nås enklest på e-post: ea@varder.no

Advokat Eivind Arntsen – who has written posts on JuridiskABC –.


 

Tags: